Een beetje Ghee, dat is ok!

Een beetje Ghee is OK

Ik noem Ghee altijd, makkelijk gezegd, “mega – geklaarde boter”.
Je kan Ghee kopen in de natuurvoedingswinkel, ik denk dat dit komt omdat Ghee veel wordt gebruikt in de Ayurvedische keuken.

Waarvoor gebruik ik Ghee?
Wel bijvoorbeeld om mijn steak te bakken, of om vlees mooi aan te “korsten”, ik zet het vuur dan erg hoog, en Ghee kan niet verbranden.
Gewone boter gaat bij hoge temperatuur wel verbranden.
En ook hou ik wel van de smaak die Ghee heeft, zo’n beetje nootachtig.
Ik bewaar de Ghee op kamertemperatuur.

Trackbacks

  1. […] gr. ajuin ( ongeveer 4 ajuinen) • 2 blaadjes laurier • 1 takje tijm • 2,5 dl. soja saus • Ghee • […]

  2. […] parmezaanschilfers • Leg het vlees op de grill of in de pan (doe bij het laatste eerst een beetje Ghee in de pan) • Laat kort even aankorsten • Kruid met peper en zout • Laat nog heel even verder […]

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 4.324 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: