Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 185 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 65 gr suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 4 appels
  • 1 citroen, het sap
  • 5 gr rozijnen
  • 2 gr pijnboompitten
  • 1 tl kaneel
  • 2 el suiker
  • 4 el broodkruim

Voor de afwerking:

  • 1 eidooier, losgeklopt

Hoe maak je het?

  • Doe de bloem, boter, suiker en bakpoeder samen in een mengkom
  • Voeg het ei toe
  • Kneed tot een stevig en glad deeg
  • Verpak in plasticfolie
  • Laat 30 minuten rusten in de koelkast
  • Maak ondertussen de vulling
  • Schil de appels
  • Snij ze in dunne schijfjes met een mandoline
  • Voeg het citroensap, de rozijnen, pijnboompitten, kaneel, suiker en broodkruim toe
  • Meng met de hand goed onder mekaar
  • Haal het deeg uit de koelkast
  • Leg het op een keukenhanddoek
  • Bestuif met een beetje bloem
  • Rol uit tot een rechthoekig deeg van ongeveer 3 mm dik
  • Verdeel hierover de vulling
  • Plooi de randjes van het deeg ongeveer 2 cm naar binnen
  • Rol het deeg nu op
  • Druk stevig aan
  • Leg de apfelstrudel op een met bakpapier beklede ovenschaal
  • Besmeer het deeg met de losgeklopte eidooier
  • Bak de apfelstrudel gedurende 40 minuten op 180 graden
  • Serveer warm
  • Klaar!

Dit recept voor apfelstrudel uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Fruit
Gebak

Tags:

Apfelstrudel
appel
Appelstrudel
Broodkruim
Deeg
kaneel
pijnboompitten
Sud-Tirol
Visit South Tyrol

Bekijk ook...

Appel-puddingflappen

Wisten jullie dat.. appelflappen zelf maken echt helemaal niet moeilijk is? Voor mij zijn ze de perfecte afsluiter van een heerlijk ontbijt op zondagochtend. Wanneer er uit de oven de…

Gebakken havermout – appeltaart style

Koude ochtenden vragen om warme ontbijtjes! Deze gebakken havermout – appeltaart style is daar perfect voor. De crumble van pecannoten bovenop de havermout zorgt ervoor dat je echt het gevoel…

Gezonde appelbeignets

Appelbeignets zijn suuuper lekker maar de voornaamste reden waarom ik ze thuis niet vaak klaarmaakte was omdat ik telkens er tegenop zag om te frituren. Dat is, vind ik toch,…

Normandische appeltaart

Onlangs kreeg ik een grote zak grote, blozende appels cadeau en daar was ik uiteraard héél blij mee. Ik maakte al eens appelbeignets, appelbrood en apfelstrudel klaar maar deze keer…